Интервю с Майк Маро от GT Bicycles

Можете ли да ни споделите няколко думи за вас и каква е вашата роля в GT Global Team?

Казвам се Майк Маро и съм старши бранд мениджър за GT. Моята кариера в компанията започна преди 11 години в творческия екип на GT и някак си, някъде там по пътя открих, че изграждам и един изцяло нов маркетингов екип за марката! Като глобален бранд мениджър съвместявам доста различни длъжности, като допринасям за всички аспекти при изграждането на имиджа на компанията. Имам честта да водя един страхотен екип.

Бихте ли споделили своята ретроспекция на еволюцията на GT, откакто започнахте работа в компанията?

О, уау, откъде да започна? GT се промени доста, откакто започнах, от гамата на велосипедите, които разработваме, до нашите атлети и отбори, нашите рекламни кампании и други дейности. Посоката и имиджът на нашата компания бележат пик през последните години. Ние се докосваме до забавните и социални аспекти на колоезденето. Продуктовата линия стана балансирана и фокусирана върху планинското колоездене, гравъл байковете, продуктите за деца и не на последно място BMX, а  нашите атлети са перфектната комбинация от отлични постижения и индивидуалност!

Кои са най-значимите моменти от историята, наречена 50 години GT Bicycles за вас?

Би било предизвикателство да се намери друга марка, която е допринесла толкова много за BMX културата и планинското колоездене, и е останала актуална така както GT. През 80-те години на миналия век, по време на бума на BMX - GT имаше най-доминиращия състезателен отбор, ние бяхме неразделна част от елита с нашия модел Pro Performer, който се превърна в еталон на фрийстайла, благодарение на състезатели като Еди Фиола, Мартин Апарио, Дино Делука, Дейв Фолкър и Джош Уайт. През 90-те години се разраснахме чрез въвеждането на емблематични планински велосипеди като Xixang, Zaskar и Avalanche с участието на Triple Triangle®. Легендите на спорта Ханс Рей, Джули Фуртадо, Риши Гревал, Майк Кинг и други се състезаваха с нашите колела. GT също беше пионер в разработването на окачване с RTS, LTS и супер иновативната система за окачване i-Drive.

Имахме олимпийци каращи GT и бяхме първата марка, която спечели световна купа по спускане с изцяло карбонов байк. Това се случи, когато Марк Бомонт зае най-високото стъпало на подиума във Вал ди Соле през 2010 г. През 2012 и 2013 г. Рейчъл Атертън доминираше в женската категория на спускането.

GT наистина разтърси представите през 2014 г., когато бяхме първите, които пуснахме в търговската мрежа изцяло карбонов велосипед с дискови спирачки.
Велосипедите ни продължават да бъдат любими на професионални карачи и любители, които са смели експериментатори във вело спорта. Миналата година Мартин Маес и Нога Корем бяха не само топ състезатели на ендуро сцената, но също така изиграха важна роля в разработването на новия Force Carbon – една от най-скорошните ни иновации.

През 2017 г. стартирахме нова линия състезателни велосипеди Speed ​​Series BMX в Лас Вегас, Невада. Това беше възможност, която използвахме да се свържем отново с нашия основател Гари Търнър. Това беше толкова невероятен момент и ние продължаваме да надграждаме тази връзка.

Днес, в допълнение към фокуса върху постиженията, GT е пълен с индивидуалност в BMX и планинското колоездене. Списъкът ни от атлети като Брайън Качински, Уин Мастърс и Брейдж Веставик, Нога Корем и Рейчъл Стрейт достигат до основните медии и се харесват все повече на по-широката аудитория.

За мен е чест да допринеса за такава легендарна марка. Всяка година, която минава, е невероятно да виждаме как марката и спортът се развиват, като същевременно оставаме фокусирани върху забавлението от карането и подкрепата на нашето семейство от любители и професионалисти.

Къде виждате компанията през следващите години, бихте ли споделили с нас вашите прогнози?

Ще продължим да подкрепяме колоезденето и разработването на велосипеди, които да са достъпно средство за спорт и забавление. Искаме да бъдем най-достъпната световна марка за велосипеди, не само по отношение на стойността, но и по отношение на иновациите и качеството.

Как виждате еволюцията на велосипедния спорт в обозримо бъдеще?

О, това е интересен въпрос, нали? Мисля, че всеки, който работи в нашата индустрия, иска да има кристална топка, която да разкрие това. Електрическите велосипеди могат да променят играта, тъй като виждаме как вече границите между колоезденето и мобилността стават все по-тънки. За GT „e-Enduro“ е нещо, което със сигурност ще държим под око, тъй като има потенциал да се разраства в бъдеще.

Коя според вас ще е най-предизвикателната задача в компанията и развитието на марката през идните няколко години?

Да сме водеща и иновативна марка в нашата индустрия. Има толкова много страхотни брандове, които правят великолепни велосипеди за маунтин байк, BMX и гравел, които винаги ще ни държат в очакване. Обичаме конкуренцията и нашето съревнование ще бъде автентично, да предаваме на състезателите и любителите по целия свят какви са ценностите на нашата марка и продукти, и да ги приветстваме в семейството на GT.

Какво да очакваме от GT Bicycles в планинското колоездене в най-скорошно бъдеще?

През 2022 г. празнуваме нашата 50-та годишнина и през цялата година ще имаме големи празненства. Вкарахме и някои страхотни нови таланти в GT Factory Racing. Райън Пинкертън, млада и изключително бърз спускач от Калифорния, както и две невероятно талантливи момичета, Кейти Уинтън (Шотландия) и Джес Блуит (Нова Зеландия) - ще се присъединят към Итън Крейк, Уин Мастърс и Нога Корем. Браге Веставик ще продължи да разбива представите на интернет потребителите със своето епично видео съдържание. Крис Акриг ще продължи да прави невероятни неща със своя Force Amp, които ще ни накарат да изтръпваме. Както казах, има много неща на хоризонта за GT.

Бихте ли споделили с нас интересен факт или момент за GT Bicycles от последните години?

Ще споделя и двете!

Интересен факт: 2022 г. не само отбелязва 50-тата на GTs, но и 35-тата годишнина откакто  Ханс Рей кара за нас.

Интересен момент: Байкът за спускане Fury спечели много състезания, но през 2013 г. спечели и Red Bull Rampage, когато Кайл Стрейт направи едно епично спускане в каньона.

 

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.

Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.  

Повече информация