Багажници за кола


За да пренесете колелото си до друг град или да стигнете до някое по-отдалечено трасе ви е необходим багажник за велосипеди. Вариантът да разглобите колелото си и да го набутате вътре в колата ако тя е достатъчно голяма не е особено удачен защото така багажникът ви се запълва и нямате място за багаж, шансът да нараните и изцапате интериора на колата е голям а пък и трябва да се разправяте да махате двете гуми. Освен това като спирачните апарати са без дискове ако случайно натиснете лостчето може спирачката да глътне въздух. Ето защо най- доброто решение е да си вземете специален багажник за велосипеди.

Имаме доста варианти. Най-универсалният е Peruzzo Venezia 388 който може да се сложи на 95% от колите и джиповете. Веднъж като го нагласите монтажът и демонтажът му стават за по две минути. Както и да го монтирате уверете се че задните ви светлини и номерът ви са видими за останалите участници в движението. Имаме варианти които са за отгоре на колата за които обаче трябва да имате напречни греди. При тях предимството е че колелата са на по-сигурно отгоре на колата, но пък при по-висока скорост вият а и лятото се набиват много мухички по колелата. Също така е малко трудно за жени например да качат колелото горе.

Ако имате теглич можете да използвате багажниците за теглич, които са със собствени светлини и място за номер. Който и вариант да изберете прочетете добре упътването кой багажник колко килограма може да поеме и не го претоварвайте.

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.

Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.  

Повече информация