Choose a searcher

Каски


Каската е задължителният аксесоар за всеки колоездач независимо дали карате в града или планината. Всяка година каските спасяват хиляди животи и предотвратяват непоправими бели. Освен да сте в безопасност сме се погрижили и да сте стилни. Ето защо ви предлагаме голям избор от модели във всевъзможни дизайни и разцветки.

В общи линии каските се делят на три основни типа:

- Челядинка: Този тип каски са подходящи за градско, шосейно и крос-кънтри каране. Характеризират се с изключително ниско тегло, аеродинамична форма и множество отвори за проветрение. Предната част на лицето ви обаче не е защитена. За дисциплината Enduro този тип каски са с по-голямо покритие отзад.

- Fullface: Подходящи са за по-агресивно каране в дисциплините спускане (Downhill) и ендуро. Те са по-солидни с подбрадник който пази лицето и зъбите ви. И тук има отвори за проветрение но са по-малко. Различават се от каските за мотокрос основно по конструкцията и теглото си. Значително по-леки са и по-дишащи. Препоръчително е използването на маска към тях която пази очите ви от насекоми, клони и кал.

- Детски каски: Съобразени с по-малките глави на децата. Подходящи както за колело така и за тротинетки, скейтборд, ролери и други спортове на открито които носят рискове от нараняване на главата. Някои модели имат дори и червена мигаща светлина отзад за повишаване на видимостта.

Има и хибридни модели на фирмата MET които комбинират челядинка с fullface като имат възможност подбрадника да се сваля. Някои каски са снабдени с MIPS системата която намалява значително рискът от мозъчни увреждания при удар.

 Филтър
Размер
Мъжко / Дамско
Марка

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.

Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.  

Повече информация