Безкамерни системи / инсърти


Безкамерните (tubeless) системи са изключително популярни във всички стилове колоездене последните години поради многото си плюсове.

Някои от тях са:
- По- ниското тегло. От липсата на вътрешна гума се спестяват около 200-300 гр. което се усеща съществено.
- Забравяте за спуквания от трънчета и въобще за дупки до 2-3мм. Бозата която се слага вътре в безкамерната гума ги запълва в движение
- Можете да каране с по-ниско налягане в гумите и така возията става по-комфортна и гумата има повече сцепление

За да минете на Tubeless и да се отървете от вътрешните гуми веднъж завинаги е необходима шината и гумата ви да са Tubeless съвместими. Също така ще ви е необходима и специална лента която се навива на местото на бандажа, Tubeless вентили както и специална течност (боза) която се сипва в гумата (по около 60-70гр.). Всички тези неща ще намерите в тази категория на сайта ни. Единтственият минус на безкамерните гуми е че при особено голяма дупка в гумата, или брутален удар и подбивка на шината може да изпуснат въздуха. Ето защо при по-дълги преходи е хубаво да си имате една резервна вътрешна гума в раницата за всеки случай. Също така минаването на Tubeless изисква малко повече опит и усилия при монтажа и понякога е малко мръсна работа. В повечето случаи изпъването на гумата е възможно само с компресор. Ето защо ви препоръчваме да се доверите на някой професионалист за тази работа.

Имаме и ремонтни комплекти фитили на фирмата MaXalami които могат буквално да спасят деня ви ако остър камък или стъкло направят голяма дупка в гумата. Фитилът се набива и запушва дупката за секунди.

Инсъртите Pepi´s Tire Noodle пък дават допълнителна защита на шините ви. Те представляват рингове от супер лека специална пяна която пази шината от подбивки. Особено критични са карбоновите шини които при много силен удар не се огъват ами направо се цепят.

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.

Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.  

Повече информация