Choose a searcher

Външни гуми


Гумите са едно от нещата от които най-малко трябва да пестите. Хубавата гума ще ви спести куп неприятности и падания. Предлагаме голямо разнообразие от шарки, каучукови смески и размери подходящи за различни стилове колоездене. Най-общо казано гумите за крос-кънтри са по-тесни с по-ситен грайфер и от по-твърд материал. Това ги прави по-леки, с по-малко съпротивление при въртене, търкалят се по-лесно и издържат по-дълго. Те са подходящи главно за катерене и леки спускания по не особено груб терен. Шосейните гуми пък са гладки и тънки, помпат се на "камък" и са подходящи само за асфалт. Гумите за по-агресивните дисциплини като Downhill и Enduro са с най-голям грайфер, по-широки са, имат най-много материал и дават най-голямо сцепление. Тук смеските на каучука са по-меки за да може гумата да не се хлъзга на големи камъни и корени. Минусите при тях са високото тегло, голямото съпротивление при търкаляне и краткият живот.

Относно конструкцията на гумите те се делят на сгъваеми (Foldable) и такива с тел (Wire). По-високият клас са сгъваемите защото хем са по-леки хем като се сгънат стават много компактни и можете да си носите резервна в раницата при дълги карания.

Най-популярните размери гуми са 26'', 27.5" и 29" като последните години размерът 29" се наложи като най-удачен при всички дисциплини в планинското колоездене поради многото си предимства а те именно са:
- По-големият диаметър гума "гази" повече и така преодолявате препятствията по-лесно
- Зоната на контакт със земята е по-голяма и така имате повече сцепление
- По-голямата гума има повече инерция и при изкачвания и при спускания

 Филтър велосипеди
Размер на гумите
Мека рамка / Твърда рамка
Размер
Марка
Мъжко / Дамско

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.

Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.  

Повече информация