Choose a searcher

Планински велосипеди


banner_magi4.jpg

Планинските велосипеди (или МТБ) са основна група продукти в нашия магазин на която сме отделили специално внимание. Основните ни марки са Cannondale и GT Bikes които произвеждат едни от най-качествените колела в световен мащаб утвърдили се по състезанията и световните купи от десетилетия. Ще намерим нещо и за най-капризния клиент съобразено с изискванията и бюджета му. Много е важно да подберете велосипеда си добре според ръста си. Тук ще ви помогнат нашите консултанти в двата ни магазина. В зависимост от стила който ще практикувате геометрията на велосипеда е коренно различна за да е най-правилна стойката ви, за да не се изморявате лесно и да имате максимален комфорт.

Колелата в тази група можем да разделим най-общо в три основни стила според терена на който ще се карат:

- Крос кънтри (XC): Това са колела с твърда или мека рамка с ход на окачването около 120мм. Тяхната сила са дългите и технични изкачвания и пътеки без много камъни. Не са подходящи за скокове и дропове. Имат голям набор от скорости и по-скъпите модели са с карбонова рамка. Тук лекотата е от особено значение и теглото на най-високият клас пада до около 10-11кг. в зависимост от компонентите. Стандартът на гумите при тях в последните години е 29". Някои дамски модели са с 27.5" в по-малките си размери (S и M). В този стил на каране екипировката са плътни по тялото клинове и джърсита както и каска тип челядинка. Повечето професионалисти карат без никакви протектори освен каска, но за по-начинаещи препоръчваме поне леки наколенки и налакътници като допълнение. Спокойно можете да карате любимата си XC машина и из града.

- Ендуро: Това са колела които са особено търсени последните години заради голямата си универсалност. Справят се много добре с изкачванията и се представят отлично при спусканията. Тук са главно меки колела с ход на окачването около 160мм. Карбоновата рамка също е екстра която ще намали значително теглото което при тези колела е около 14-15кг. С такова колело спокойно можете да карате навсякъде във всички байк паркове в България. От към екипировка освен задължителната каска (има и олекотени Fullface варианти) за ендурото са ви необходими леки наколенки и налакътници които да не пречат на въртенето.

- Спускане (Downhill, DH): Машините за тази дисциплина са с най- солидна конструкция и най- голям ход на окачването (200mm отпред и отзад). Те са проектиране само и единствено за надолу. Обикновено са с малко скорости колкото да се придвижите от колата до лифта или буса с който ще ви качат нагоре. Downhill трасетата са характерни с много стръмни и каменисти участъци, скокове, дропове и дървени рампи. Тук Fullface каската и цялостната протекция на тялото са от жизнено важно значение. Поради специфичната си конструкция тези велосипеди са с тегло около 16-17кг. и са абсолютно непригодни за катерене нагоре а карането по равно си е чиста мъка.

През годините и с еволюирането на спорта ни границата между стиловете непрекъснато се размива все повече и повече. Има модели за Trail, Allmountain, Downduro и т.н. които попадат някъде по между основните три стила. Ето защо нашите продавач-консултанти ще ви посъветват да изберете най-доброто за вас според терена на който ще карате и физическите ви възможности.

 Филтър велосипеди
Размер на гумите
Мека рамка / Твърда рамка
Размер
Марка
Мъжко / Дамско

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.

Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.  

Повече информация