Choose a searcher

Обувки


В тази категория ще намерите три типа обувки:

1. Обувки за колоездене. Те се делят главно на два типа: за Flat педали и такива за педали с автомати (клипсове). Тези които са за платформени (flat) педали нямат място отдолу за монтиране на парчета с които да се защракват към педали с автомат. Разликата им от обикновени кецове се състои в това че гумата и шарката на подметката е специална за да може да имат визможно най-голямо сцепление с пиновете на педалите ви за да не ви се разместват краката по време на каране. Благодарение на това краката ви направо "залепват" за педалите. Също така специалните обувки за колоездене са изключително здрави, подсилени на определени места и повечето модели са с твърда често отпред на бомбето за да пазят пръстите ви от срещи с камъни и корени докато въртите. Използваните материи при тях са възможно най-водоустойчиви и лесно миещи се. Подметката освен че е от специална гума е и доста твърда, за да се разпределя натиска от педала по цялата й повърхност а не в една точка.

Обувките предназначени за автомати пък имат дупки с резба отдолу на подметката на които се монтират планки (парчета) чрез които се захващат за педалите с клипс. Този вид комбинация е предпочитана от повечето професионални карачи във всички дисциплини защото така ставате едно цяло с колелото. Въртенето е много по-ефективно защото дърпате и нагоре курбелите а и краката няма как да ви се разместят върху педалите. Проблемът при тях е първо по-високото тегло и второ шансът кракът ви да не се откопчае от педала навреме при падане което е много малко възможно да се случи тъй като силата на откопчаване може да се регулира. Въпреки многото предимства на карането с клипсове много карачи предпочитат свободата и усещането на Flat педалите само с пинове и обувки с равна подметка.

И при двата типа има модели с BOA затягане. Това е изключително удобно понеже нямате връзки които да се развръзват и се изключва възможността развързана връзка да се оплете във веригата ви. Някои хора подхождат с подозрение към BOA системата кото притеснението им е, че може да се счупи. Това което можем да кажем от опит е, че много пъти след дълги години експлоатация BOA системата е единственото здраво нещо останало от обувката. Също така за нея се продават и всички възможни резервни части.

2. Обувки за планинско бягане. Това което ги различава от обикновените маратонки главно е подметката. При повечето модели тя има специфичен профил който улеснява бягането. Отдолу грайферът е съобразен със съответния терен. Повечето модели са с дълбок голям грайфер който държи много добре в почва и се самопочиства от калта. Характерно за тях също е че са изключително леки и с минимално шевове за по-голям комфорт.

3. Туристически обувки. Всеки сериозен планинар знае, че в планината с обикновени маратонки не е добре! Туристическите обувка пазят глезените ви (особено високите модели), изработени са от възможно най-водоустойчивите материи (имаме и модели с Gore-Tex) и подметките им са дебели и здрави с грайфер който се забива в пръстта и държи на камъни и корени. Обхващат плътно кракът ви и така не позволяват да влизат кал, сняг и камъчета.

Освен главните три типа обувки предлагаме и маратонки на Fox които са супер леки, стават за ежедневно носене както и за редица спортове.

 Номер и марка обувки
Вид обувки
Номер
Мъжки / дамски
Марка

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.

Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.  

Повече информация