Байк-пакинг… какво е това и от къде се е взело?

През последните две години вярвам много от нас са си представяли как спретват раницата и куфарите и палят към някое ново място с настроение за приключенстване.

А какво ще кажете за алтерантивата, в която яхвате верният си двуколесен кон задвижван от една човешка сила и се отправяте към едно непознато приключение.

Тук идва моментът да изпозваме малко купешки думи, за да опишем най-общо темата, която ще засегнем.

Чували ли сте за байк-пакинга?

Байк-пакинг… какво е това и от къде се е взело?

Това е начин за пътуване с велосипед, който е далеч по-приключенски от вело пътешествието с конвенционална раница. Тук вместо използването на традиционните чанти имаме допълнителна екипировка за преност на багаж, която ни осигурява по-голям комфорт и безопаснот при дълги преходи.

Всеки който се заеме с подобно приключение трябва да знае, че задължително ще жертва допълнителния багаж в името на якото изживяване. Оптимизираният багаж ти дава поле за повече забавление.

Какви са основните елементи на чантите за байк-пакинга?

Прикрепват се към велосипеда с помощта на велкро и ремъци. Нямате нужда от вторични монтажи. Велосипедът служи като стойка за всичко. Под седалката или на рамката, вътре в главния триъгълник, както и над или под тръбите. На кормилото и дори на вилката.

Едно от най-големите предимства на това е, че не е необходим специфичен тип велосипед и заден багажник. В обобщение, почти всеки велосипед е подходящ за байк-пакинг.

Освен това, този тип чанти винаги поддържат тежестта на товара върху вертикалната ос на велосипеда, а не върху хоризонталната. Това прави велосипеда много по-пъргав и по-лесен за управление, дори когато товарът е понатежал.

Това са две от основните разлики при сравнение с пътешествие със стандартна раница. Също така, повечето производители са предвидили тези специални вело чанти да са 100% водоустойчиви и да са добре подплатени, така че да осигуряват сигурност и на вашия багаж.

Байк-пакинга е алтернатива на обикновеното велопътешествие.

То е способ са пътуване присъщ за колоездачи, които не искат да заобикалят този забавен участък от пътеката просто заради товара, който носят. Байк-пакинга е за хора, които обичат да пътуват само с най-необходимото, да пътуват през нощта или да прекарат цял уикенд на две колела. Носете само необходимите неща и оставете вички допълнителни есктри. Събирайте спомени и запомнящи се преживявания.

Байк-пакинга е подход към живота и начин да избягаме от ежедневните си задължения. Това е приятелски бунт, който много хора търсят. Поради всички тези причини, байк-пакинга печели последователи на дневна база.

За всички вас, които ще дръзнете да влезете в подобно яко приключение в магазините ни може да намерите нужното оборудване и екипировка за едно вело приключение.

Нашите приятели от Geosmina са се погрижили да осигурим безопаснотта и комфорта на нашите клиента.

***Текстът на тази статия е частичен превод от сайта на Geosmina:
https://www.geosminacomponents.com/en/what-is-bikepacking

Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.

Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.  

Повече информация