50 години GT Bicycles!

Как един бизнес се развива и еволюира в продължение на 50 години? Как успяваш да задържиш същия плам в структурата си, и да продължаваш да се развиваш постоянно?

Това е една кратка ретроспекция на 50-те години на компанията GT Bicycles.

Компанията е създаден от Гари Търнър и Ричард Лонг през 1972 година в южна Калифорния. Първоначално GT Bicycles се развиват в нишата на BMX индустрията, като през следващите години разраства продукцията  си в разлинични посоки свързани с велосипедния бизнес.

През 1980 GT Bicycles създава първият си велоспипед “GT Pro” и започва да спонсорира BMX състезатели.
В началото на 80-те компанията излиза с няколко нови модела като сериозна следа остава първият им модел за фрийстайл – „The Performer“. До средата на 80-те години GT Bicycles са синоним на иновации и качество сред BMX ентусиастите.

През 1987 година GT Bicycles излизат със собствен модел планински велосипед и поставят началото на една нова ниша в компанията, която до тогава е позната само в BMX средите. Компанията става иноватор в планинското колоздене като регулярно излиза с различни нови технологии сред продукти си, и постепенно печели симпатии на все повече велосипедисти.

През 1996 години GT Bicycles печелят поръчка за направата на високоефективен карбонов велосипед, който по-късно ще стане известен като „Superbike“. Велосипедът е толкова ефективен, че е забранен да се използва на Олимпийките игри.

От средата на 90-те GT Bicycles започват въвеждане на пълното окачване при планинските си велосипеди, налагайки се като едни от първите иноватори в индустрията, пристъпили към този нов тренд.

В следващите години всичките иновации са подложени на сериозни изпитания. GT Bicycles прелитат през редица състезания бележейки сериозни успехи, както в планинското колоездене, така и в BMX надпреварите. Сериозните победи са източник на още иновации в компанията, която започва да експериментира с ново окачване без аналог до тогава, наречено i-Drive.

GT Bicycles са едни от първите участници в световната купа по спускане, ендуро и редица други състезания. Техните състезатели оставят сериозна следа в развитието на спорта, като през последните години често можем да ги видим на първите позиции на стълбичката.

GT Bicycles към днешна дата се откроява с ненадмината си отговорност към вело индустрията, подкрепяйки десетки атлети и развивайки бизнеса са и поставяйки нови стандартни за иновации и смели решения.

Тази година сме щастливи да отбележим 50-тия юбилей на компанията, която отпразнува тази бележита годишнина с ново тематично лого и бранд идентичност в унисон с тяхната креативност и жажда за промяна към по-добро.


Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.

Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.  

Повече информация